ÇEREZ POLİTİKASI AYDINLATMA METNİ

Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla Tema İstanbul Adi Ortaklığı’nı (“Adi Ortaklık”) oluşturan MESA MESKEN SANAYİİ A.Ş., ARTAŞ İNŞAAT SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. ve KANTUR-AKDAŞ İNŞ. GIDA PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından, Tema İstanbul projesini tanıtmak amacıyla kullanılan, Adi Ortaklık’ı oluşturan tüm şirketlerin ortak erişim ve kullanımına tabi www.temaistanbul.com adresindeki internet sitesini (“internet sitesi”) ziyaretiniz esnasında otomatik olarak işlenecek kişisel verileriniz hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun bir biçimde ilgili kişi sıfatıyla sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Bu amaçla, bu metinde internet sitesinde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri aşağıda sizlere sunulmuştur.

Bu aydınlatma metni 17 Şubat 2020 tarihinde güncellenmiş olup, metnin Adi Ortaklık tarafından kısmen veya tamamen yenilenmesi halinde yürürlük tarihi güncellenecek, yenilenmiş metin internet sitesi aracılığıyla ile ilgili kişilerin erişimine sunulacaktır.

İnternet sitesi üzerindeki çerezler vasıtasıyla işlenen kişisel verileriniz, projeye ilişkin reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin ve pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Kanunun 5’inci maddesinin 2. fıkrasının f bendinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlenmektedir. İşlenen kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde ilgili çerezin hizmetlerini sunan taraflarla paylaşılmaktadır; ancak kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir. Bu kişisel verilere ilişkin işleme ve aktarım faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgilendirme aşağıda sunulmuştur.

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Çerezler, internet sitesi ve uygulamayı ziyaret ettiniz sırasında tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler yoluyla internet sitesi ile etkileşiminize dair birtakım bilgiler edinmek mümkündür.

Kullanılan Çerezler Nelerdir?

İnternet sitesinde Google ve Facebook çerezleri kullanılmaktadır.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

ÇEREZ SAĞLAYICI

İSİM

AÇIKLAMA, SÜRE VE TERCİHLER

Google Analytics

_ga

Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar.

Sitemiz, Google Analytics çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler sadece internet sitesi kullanımına ait istatistiksel anonim veri olup, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Maksimum Tutulan Süre: 720 Gün

Kullanılan Süre: 180 Gün

Google Analytics Çerezlerinin Kontrolü: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google

_gcl_a

Bu çerez, Google Conversion Linker çerezidir; Tema İstanbul’a ait Google Ads hesabı ile Google Analytics hesabını ilişkilendirir, kazanılan web formlarını Google Analytics üzerinde Event olarak takip edebilmek için kullanılır.

Maksimum Tutulan Süre: Süresiz

Facebook

_fbp

Bu çerez, Facebook Pixel çerezidir. Facebook üzerinde özel hedef kitleleri oluşturmak, müşteriyi anonim bir şekilde tanımlamak ve reklamlarda hedeflemek amacıyla kullanılır.

Maksimum Tutulan Süre: Süresiz

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi) Olarak Haklarınız

Kanun kapsamında ilgili kişi olarak, Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamındaki haklarınıza dair taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe uygun olarak yukarıda belirtilen Adi Ortaklık şirketlerinden herhangi birine iletebilirsiniz.